Вход | Регистрация

Ловеч 20°C

Затварят млекосъбирателни пунктове за месец

Затварят млекосъбирателни пунктове за месец
Снимка: Булфото

Млекосъбирателните пунктове в селата Лисец, Дойренци и Смочан ще затворят от утре за месец. Това бе съобщено вчера от директора на областната дирекция на Агенцията по безопасност на храните д-р Ивайло Йотов на среща на кметове и кметски наместници на община Ловеч със собственици на млекосъбирателните пунктове.

Изключително важно е да се преустанови събирането на мляко от тези села в съседните пунктове, както и продаването му на граждани, каза д-р Ивайло Йотов. Той допълни, че Агенцията заедно с МВР предприема засилени мерки по пътищата в общината заради безконтролната търговия на мляко.

От днес кметовете на селата носят отговорност, ако млякото се пренасочи към други пунктове, ще бъде следен всеки пункт и ако се установи, че до един момент е събирал средно по 100 литра на ден, а сега количеството изведнъж се вдигне примерно на 200, ще се изиска информация откъде е млякото, каза още д-р Йотов. След като изтече месецът, ще бъдат взети нови проби и ще се реши дали да бъдат отворени пунктовете отново.

Днес събраното от пунктовете мляко ще бъде вдигнато от екарисажа за унищожаване. Заместник-кметът на Ловеч Пламен Петков призова гражданите от общината в никакъв случай да не купуват мляко от нерегламентирани места и търговци.


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Община Ловеч
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар