Вход | Регистрация
Ловеч 20°C

Зърнопроизводителите от Ловешка област излизат на протест

В исканията им ги подкрепят и техни колеги в Луковит

Зърнопроизводителите от Ловешка област излизат на протест
Снимка: Булфото

На протест срещу съзнателно пренебрежение и ощетяване на земеделието от страна на правителството излизат на 28 ноември /понеделник/ зърнопроизводителите от Ловешка област.

С близо 100 тежки машини протестиращите ще тръгнат в 9:30ч. от Фуражния завод, в 10:00 ч. ще бъдат на кръговото движение до бензиностанцията на "Литекс", след  това ще поемат по пътя за Плевен, където ще спрат на бивак без да блокират движението, съобщават от Националната асоциация на производителите.

Преди две седмици чрез медиите ведомството изпрати отворено писмо до Бойко Борисов, в което се оплака от финансовия министър Симеон Дянков за: "Недопустимо наглото и безотговорно поведение на европейски държавник и махленската му заплаха към близо 120 000 земеделски производители: "Да кротуват, че да не вадя сатъра!", пише в документа.

Земеделските производители са против "преговорите, подписите и политиката за смачкване на работещи сектори и тези, които се мъчат да заработят в земеделието и да им се казва: Мълчете, че иначе по-лошо!?!”, съобщава председателят на Асоциацията Димитър Мачуганов.

Ловешките зърнопроизводители са протестирали нееднократно срещу забавените плащания. Последният им протест бе на 21 март тази година.

________________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар