Вход | Регистрация
Ловеч 20°C

Община Ловеч кандидатства с проекти за енергийна ефективност

Детски заведения, училища, читалища и административни сгради ще бъдат саниртани с европейски средства

Община Ловеч кандидатства с проекти за енергийна ефективност
Снимка: Булфото

Седем свои проекта за осигуряване на средства за внедряване на мерки за енергийна ефективност от фонд "Козлодуй" подаде Община Ловеч в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Проектите се отнасят за три детски ясли (№1, 3 и 5) в Града на люляците, една детска градина и едно училище (ОУ "Св. св. Кирил и Методий", и двете в квартал "Гозница"), читалището в село Славяни (община Ловеч) и административната сграда на общинската администрация.

Тези обекти са приоритетни в плановете на местните власти за енергийна ефективност. През април 2012 година ще бъде разкрита схема към Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, по която ще може да се кандидатства с готови технически проекти за предоставяне на финансови средства.

Прогнозната стойност на седемте проекта на Община Ловеч е 2 737 000 лева. Плановете предвиждат в обектите да бъде подменена дограмата, да се сложи изолация на стените, да се направят ремонти на покривите, да се подмени ВиК и електрическата инсталации, а в детските ясли да се монтират соларни панели.

От Министерството са поставили задача на всички общини в страната да им докладват от какво имат нужда в областта на енергийната ефективност и на база на събраната информация ще изготвят обобщение по области на интервенция, след което ще договарят с Брюксел финансовата рамка за следващата година.

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Източник: радио зетра
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар