Вход | Регистрация
Ловеч 20°C

Община Ловеч се включва в инициативата Часът на Земята

Три сгради ще останат без осветление утре между 20:30 и 21:30 часа

Община Ловеч се включва в инициативата Часът на Земята
Снимка: Булфото

Осветлението на три сгради ще изключи Община Ловеч по повод международната инициатива Часът на Земята на WWF. Утре от 20:30 до 21:30 "на тъмно" ще останат зданията, в които се помещават местната администрация, художествена галерия "Вароша" и Младежкия дом в Града на люляците. По този начин Ловеч става един от 73-те български града, които ще се включат в екологичното начинание през настоящата година, за да покажат съпричастността си в борбата с климатичните промени.

Инициативата "Часът на Земята" се провежда от 2007 година насам в последната събота на месец март. Тя обединява всички хора по света, които макар и само за 60 минути се лишават от едно от удобствата, с които се злоупотребява най-много в съвременния свят - електричеството, за да покажат добрата си воля за драстично намаляване на вредните емисии.

Символичният жест цели да вдъхнови промяна в мисленето на всички - хора, компании и правителства, от които зависи запазването на планетата ни чиста и за следващите поколения. В този ред на мисли, Община Ловеч призовава всички свои жители да се присъединят към "Часът на Земята" като загасят светлините в домовете си.

________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Община Ловеч
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар