Вход | Регистрация
Ловеч 20°C

Община Стражица се включва в "Да почистим България за един ден"

Служителите и доброволците ще отстранят боклуците от парка и района на пазара

Община Стражица се включва в "Да почистим България за един ден"
Снимка: БТА

Общинската администрация в Стражица е готова да вземе участие в голямото еднодневно почистване на страната, организирано от bTV и няколко партньорски организации. Вече са набелязани проблемните зони в града и е предвидено те да бъдат почистени от граждани, служители на Общината и доброволци.

Екоакцията е насочена предимно към централните градски части на Стражица - района на пазара и градския парк. Предвижда се и почистване на отбивката за паркиране на третокласния път Стражица - Кесарево, който е собственост на "Пътно поддържане" АД. Акцията в общинския център ще започне в 9 часа, а сборният пункт за желаещите да се включат е пазара. Именно оттам ще започнат почистването служителите на общинската администрация и доброволците.

За акцията са осигурени сто чувала и комплекта ръкавици, които ще могат да бъдат използвани от доброволците, които нямат свои. В кампанията ще се включат също учебните заведения, детските градини и Домът за деца, лишени от родителски грижи. Учениците и учителите ще почистят дворовете и зелените площи в учебните заведения. Колективите на детските градини пък ще направят оборка на своите дворове и ще боядисат съоръженията за игра в тях.

За по-добрите резултати от почистването е създадена координация с почистващата фирма. От Общината информират, ще автомобилите за извозване на смет ще имат готовност още от 9 часа да събират и изкарват събраните отпадъци.

______________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Община Стражица
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар