Вход | Регистрация

Ловеч 20°C

Предлагат работа за младежите в Русе

Предлагат работа за младежите в Русе
Снимка: Север.бг

9 фирми се включиха в младежката трудова борса, която беше организирана в Русе. Те предложиха както летни стажове, така и постоянна работа, а в замяна потърсиха квалифицирани кадри сред младежите от крайдунавския град.

Кандидатите за работа обаче се оказаха по-малко от предходните години. Изненада за работодателите беше и фактът, че част от тях дори не носеха автобиографии, които да оставят на предприемачите. Някои от работодателите останаха с мнението, че младите хора не умеят да предлагат способностите си и да "търгуват" с тях на пазара на труда. Оказа се и, че те кандидатстват за по-ниска позиция спрямо способностите си, което означава, че се чувстват неуверени.

От своя страна търсещите работа споделиха, че са посетили борсата, за да проучат ситуацията, но не са открили нищо подходящо за себе си и са останали разочаровани. Повечето от обявените позиции бяха предназначени за специалисти в дадената област и интересът към тях беше слаб. Обявените свободни работни места бяха предимно в сферата на машиностроенето, автомобилостроенето, търговията, хотелиерството и ресторантьорството, конфекционното производство, химическата промишленост, в областта на кредитирането.

<<Sever.bg във Facebook>>



бнт 2
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар