Вход | Регистрация

Ловеч 20°C

Такса битови отпадъци в Ловеч е незаконна

Такса битови отпадъци в Ловеч е незаконна
Снимка: Север.бг

Според решение на Административния съд в Ловеч таксата за битови отпадъци в Ловеч е назоконна. В следствие на което бе отменено решение № 265 от 21.12.2012 г. на Общински съвет Ловеч, който е осъден да заплати на Областен управител на област Ловеч разноските по делото.

Решението е мотивирано с факта, че не е ясно по какъв начин е била определена таксата. Калкулирането на самата такса трябвало да отразява действително направените разходи от страна на Общината при обслужване на битовите отпадъци, а подробни разчети за посочената крайна сума липсвали в приетото от Общинския съвет решение.

Областният управител на Ловеч Ваня Събчева вкара в съда решението за такса битови отпадъци на Общински съвет в Ловеч, след като ловешкият парламент отказа да се вслуша в предупреждение й, че тя е незаконосъобразна. 

Не че не се вслуша в предупреждението й, но при повторното обсъждате на таксата Общински съвет - Ловеч реши да увеличи с 200 000 лв. разходите по снегопочистването на общината и годишният размер на налога за битови отпадъци за 2013 г. нарасна на 2 919 398 лв.

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме


Областна администрация - Ловеч
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар