Вход | Регистрация

Ловеч 20°C

Швейцарският червен кръст на гости в Ловеч

Целта на посещението бе обмяната на опит

Швейцарският червен кръст на гости в Ловеч
БЧК - Ловеч

Амела Фочич от Швейцарския червен кръст бе на гости в Ловеч.

Тя се срещна с директора на ОС на БЧК-Ловеч Цветомира Георгиева и доброволци, които работят по проект "Повешаване информираността на населението попроблемите на възрастните хора и лобиране за техните права”.

Целта на посещението бе обмяната на опит с цел реализиране на такъв в Босна и Херциговина. Заедно с областната организация на Монтана, Ловешката червенокръстка организация е водеща с успешно реалзираните си дейности по проекта и лобиране за правата на хората в неравностойно положение в областта.

"Активното стареене се обуславя от обществената и индивидуална активност на възрастните хора, от използването на новите технологии за информация и комуникация, от участие в различни форми на обучение, чрез насърчаване на любителското творчество, възстановяване и опазване на културно-историческите ценности и предаването им на младите поколения. Солидарността между поколенията е важна психологическа предпоставка за активното стареене. Срещите и предаването на житейския опит между поколенията трябва да се стимулира. Общността на възрастните хора има потребност от информация за техните права, но са необходими и подходи, за да се реализира тяхното участие както в обсъждане на проблемите им, така и в овластяването им при реализация на политики с тяхно участие", обясни при срещата Георгиева.

 

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар