Вход | Регистрация

Ловеч 20°C

Щетите от пороя са заличени

Почистени от листа и отпадъци са 333 дка обществени площи в централната градска част на Ловеч и 35 км улична настилка

Щетите от пороя са заличени
Община Ловеч

Ловеч се възстановява от пороя миналата седмица, който нанесе много щети.

Почистени от листа и отпадъци са 333 дка обществени площи в централната градска част и във Вароша, и 35 км улична настилка. 390 кубика зелена маса, сухи дървета и клони са извозени на Регионалното депо за неопасни отпадъци.

5 км от уличната настилка са измити – по бул. "България" в събота и неделя, днес се мие по ул. "Осъмска", в следващите дни миенето продължава и по другите по-кални участъци. Окастрени са 16 дървета, други 10 са отрязани и премахнати. Почистени са 43 дъждоприемни шахти.

Канализацията на града работи добре, до два часа след спирането на дъжда в четвъртък е поела водата на всички критични места след почистването съвместно с "Еко" и промиването на дъждоприемните решетки.

Кметът Минчо Казанджиев съобщи, че се работи по проблема с  особено ниския терен в града – Кръговото на Салито, за където се търси решение за отводняване на дъждовните води и заустване в Гознишката бара.

В дните на и след поройния дъжд в Ловеч от Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" са отводнили платното за движение на автомобили по четири улици и на Кръговото, както и мазета и сутерени в 26 сгради – обществени и частни.

1336894

Седем електропровода са възстановени от ЧЕЗ своевременно, заяви ръководителят на Район Ловеч на "ЧЕЗ Разпределение България" Николай Джачков, 250 са били сигналите за проблеми по мрежата, ниско напрежение, навсякъде е осигурено електрозахранване. Подменени са два мрежови трансформатора и 1250 метра проводник по мрежата, ниско напрежение.

Приблизителният размер на щетите от природното бедствие възлиза на 108 хил. лв, тук се включва и възстановяване на изровената асфалтова и друга настилка.

Кметът Казанджиев благодари на институциите и експлоатационните дружества, както и на гражданите за съпричастността при разчистването на града. Той посочи, че готовност за съдействие са заявили и кметовете на Троян – Донка Михайлова, и на Перник – Росица Янакиева, и министърът на вътрешните работи.

1336895

1336892

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар