Вход | Регистрация
Ловеч 20°C

За депутатски мандат в Ловеч ще се борят от ДПС

Според лидера на партията Лютви Местан има добри шансове за това

За депутатски мандат в Ловеч ще се борят от ДПС

В Ловеч Лютви Местан и заместник-председателите на ДПС Филиз Хюсменова, Христо Бисеров, Рушен Риза и народните представители от 41-во Народно събрание Нигяр Джафер, Митхат Метин, Ердоан Ахмедан и депутатът от европейския парламент Метин Казак участваха в разширено заседание на Областния съвет на ДПС – Ловеч, съобщиха от пресцентъра на ДПС.

Според Местан – новата система на отчитане на гласовете и разпределение на мандатите дава добри шансове на Ловеч, и нищо не би оправдало този път организацията да не реализира мандат в Ловешки многомандатен избирателен район.

Честният вот е въпрос на организация, на активно противодействие от страна на изпълнителната власт срещу опитите за манипулиране и подмяна на вота, заяви пред журналисти в Ловеч лидерът на ДПС Лютви Местан. Той припомни, че с много усилия Движението за права и свободи е успяло да наложи няколко текста в Изборния кодекс – най-важният от които е задължението на секционните избирателни комисии да осигурят на всеки член на СИК оригиналния протокол. 

Лютви Местан очаква у нас след предсрочните парламентарни избори през май да заработи правителство на националните приоритети. Той окачестви като неискрена позицията на ГЕРБ, че "или тя ще управлява самостоятелно, или няма да се ангажира с отговорност за управлението.”

Според председателя на ДПС Лютви Местан следващото управление на държавата ще бъде на националните приоритети. Той не вярва да има политическа сила, която да си поставя за цел самостоятелно еднопартийно управление. Местан е убеден, че това е най-лошият вариант за всяка една от партиите.

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар