Вход | Регистрация
Ловеч 20°C

Даниел Панов получи признание за развитието на шахмата у нас

Даниел Панов получи признание за развитието на шахмата у нас
Снимка: Север.бг

Кметът на Велико Търново Даниел Панов получи плакет и благодарствено писмо от името на Българската федерация по шахмат /БФШ/ за заслуги в развитието на шахмата в България. Отличието му бе връчено днес от Николай Йорданов, председател на Съдийската комисия към БФШ и рейтинг-администратор на ФИДЕ за България.

На церемонията присъстваха треньорът на ШК "Етър" Светла Йорданова и изявените състезатели на клуба Ива Пенчева и Емил Стефанов, както и един от организаторите на турнира по шахмат "Стара столица" Тихомир Стефанов.

1006802

Даниел Панов благодари за отличието и подчерта, че въпреки че градът е предпочитана туристическа дестинация, спортът е сред приоритетите в общинското ръководство.

По думите на Николай Йорданов Великотърновската община се откроява с проявите по шахмат, проведени през последните години. Първият международен турнир "Стара столица", провел се през май месец, е събрал сто шахматисти от десет държави.

"Великотърновските шахматни празници, проведени от 30 април до 6 май, бяха украшение на спортния календар на БФШ с рекорден брой участници при децата за Купа "България" – 221 състезатели. Всичко това нямаше да е възможно без подкрепата, която шахматът във Велико Търново има в лицето на кмета Даниел Панов", подчерта Николай Йорданов.

1006799

14-годишният Емил Стефанов е шампион на България за миналата 2012 година по класически и за 2013-а по ускорен шах. Бронзов медалист е на блиц до 14 г.  и по класически шахмат при 20-годишните за 2013 година. Четвърти е в Европейския съюз през 2012 г. по класически шахмат. Побеждавал е в множество престижни международни турнири. Капитан е на ШК "Етър" до 16 години, избран е за "Спортист на Община Велико Търново" при юношите до 18 години за 2010 и 2012 година.

1006800

16-годишната Ива Пенчева е шампион на България по блиц за 2010, 2011 и 2012 г., бронзов медалист по класически, ускорен и блиц за 2013 г. Капитан е на отбора на ШК "Етър", отборен шампион на България при девойките до 16 години за 2012 г.

<< Sever.bg във Facebook >>
 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар