Вход | Регистрация
Ловеч 20°C

Литекс и ЦСКА не се победиха

Двата отбора завършиха без голове в двуостър мач

Литекс и ЦСКА не се победиха
Снимка: Булфото

Убедителният водач в "А" футболната ни група "Литекс" завърши наравно 0:0 със столичния ЦСКА и не успя да постигне рекордна 14 поредна победа в първенството. Според очакванията на голяма част от специалистите, двата отбора изиграха здрав мач с много битка по терена, но головите положения бяха сравнително малко.

Любослав Пенев не промени стартовия си състав от срещата с "Левски" за Купата на България по-рано през седмицата. Първата добра възможност за нарушаване на нулевото равенство се откри пред играчите на ловешкия тим още в четвъртата минута. Тогава техният нападател Папа Диуф се измъкна от защитата на "армейците", но не успя да овладее добре топката. Секунди по-късно партньорът му в атака Христо Янев принудително напусна терена, след като счупи пръст на ръката си.

В следващите минути двата отбора си размениха по няколко отлични положения, никое от които обаче не бе оползотворено. Втората част на мача започна с натиск на ЦСКА, като гостите могат да съжаляват, че при една от атаките им само по случайност не се стигна до автогол в ловешката врата.

"Литекс" постепенно изравни играта и взе в свои ръце владеенето на топката. Териториалното предимство обаче не доведе до създаване на някакви реални опасности пред вратата на стража на ЦСКА Иван Караджов. Играта се оживи около 80-ата минута, когато първо Маркиньос пропусна, изведен сам срещу вратаря на домакините, след което те отговориха с опасен изстрел с глава на Джерманович.

Столичани завършиха срещата с 10 човека, тъй като Борис Галчев бе изгонен четири минути преди края за втори жълт картон.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар