Вход | Регистрация

Руски преподаватели ще изнасят уроци по литература

50-годишният юбилей на Гимназията по европейски езици в Русе е повод за посещението на делегацията от Волгоград.

Руски преподаватели ще изнасят уроци по литература
СОУЕЕ "Св. Константин-Кирил Философ"

Преподаватели от руския град Волгоград ще изнесат на 7 и 8 ноември открити уроци по литература в Гимназията по европейски езици в Русе.

На 4 ноември от 17:30 гостите ще присъстват на концерта, посветен на 50-годишния юбилей на СОУЕЕ "Св. Константин-Кирил Философ" в Голямата зала на Доходно здание.

"На 5 ноември делегатите ще посетят и Гимназията за преподаване на чужди езици в Плевен, където сме им уредили среща с ученици и преподаватели. На 7 и 8 ще бъдат отново в нашето училище и ще проведат открити уроци, мастер клас и тематични беседи по специфични теми с преподавателите", каза за Север.бг директорът на гимназията Добромира Николова.

В рамките на едноседмичното си посещение руските преподаватели ще се срещнат и със свои колеги от Русенския университет от катедра "Начална педагогика" и "Български език".

Гимназията по европейски езици е създадена през 1962-63 г. като първата извънстолична политехническа гимназия с преподаване на руски език. През 1965 г. приема името на Максим Горки. 16 години по-късно, през 1981 г. прераства в ЕСПУ и в него се обучават ученици от 1 до 11 клас.

През 1987 г. училището е наградено с орден "Кирил и Методий”- II степен. Прзе 1991 г. променя своя статут и става СОУЕЕ "Св. Константин-Кирил Философ”, а 4 години по-късно, през 1995 г. става асоцииран член на ЮНЕСКО..



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар