Вход | Регистрация

„Мурзилка” и „Алкофилия” със съвместен концерт

Двете групи разтърсиха сцената в търновското читалище „Надежда”

„Мурзилка” и „Алкофилия” със съвместен концерт
"Мурзилка"

Много положително настроение, пълни чаши, фенове на рока и страхотна музика изпълниха "Траш зоната” в читалище "Надежда-1869”. Поводът бе концертът на две групи, свързани колкото с Велико Търново, толкова и с Бургас – "Мурзилка” и "Алкофилия”.

Бандите, добре познати на ъндърграунд публиката в България, накараха феновете да се забавляват през цялото време на концерта, съчетавайки здравата музика с провокативни текстове, гравитиращи около едни от най-коментираните теми на съвремието ни – алкохол, махмурлук, ухажване, пределна искреност с партньора...

Читателите на Север.бг добре познават група "Мурзилка”. Ако случайно нямате представа кои са "Алкофилия”, засрамете се! Бандата е създадена през 1994 година от Атанас Вълчев – Пуфо (вокали) и Тодор Георгиев – Сепултурата (барабани). След няколко трансформации китарист става Тодор Димитров, а като втори китарист е привлечен брат му Светослав. В този състав са изнесени доста концерти в родния за групата Бургас, а през 1995-а е издаден и дебютният албум "Живот ли е трезвеността?”.

Стилът е трудно определим, но гравитира около пънка и хардкора, а (както споменахме) текстовете са провокирани от любовта на музикантите към алкохола. Групата е подготвила материал за нов албум, записите за който предстоят.

_________________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар