Вход | Регистрация

Google стартира 180 спътника

„Пускът“ е инвестиционен, в размер над 1 млрд долара и ще задоволява потребители и в развиващите се страни

Google стартира 180 спътника

Компанията Google планира да инвестира повече от 1 милиард долара в стартирането на 180 спътника, които да обезпечат с интернет отдалечени населени места по света, съобщава The Wall Street Journal информация от източник, запознат с проекта и цитиран от ИТАР-ТАСС. От самата компания са отказали коментар.

По данни на изданието спътниците ще бъдат запуснати в ниска околоземна орбита. Работата по проекта ще води основателят на компанията O3b Networks Грег Уайлер и инженерната компания Space Systems/Loral LLC.

Неотдавна Google придоби компанията Titan Aerospace, специализирана в разработването на безпилотни летателни апарати, работещи със слънчева енергия. Благодарение на сделката Google се надява да обезпечи достъпа в интернет и в развиващите се страни, където услугата е недостатъчно разпространена.

Titan Aerospace трябва да се включи със собствения проект Google - Project Loon, в рамките на който американската корпорация създава балони за въздушно предоставяне на интернет-сигнал към жителите в отдалечените райони на земята.

По-рано бе съобщено, че екипът на Titan Aerospace, който е базиран в Ню-Мексико, е искал да закупи Facebook, но вместо това огромната социална мрежа се е договорила за покупка на британската компания.

Американската интернет корпорация Google Inc. Е собственик на първата по популярност в света търсачка Google. Нетните приходи от продажби за първото тримесечие на 2014 г. възлизат на 3,4 млрд. долара.

В допълнение към социалната мрежа Google+ и интернет корпорацията притежава най-популярната в света видео хостинг YouTube и поща Gmail. Компанията разработва и Android операционна система за мобилни устройства.

Акциите на Google се търгуват на фондовата борса NASDAQ.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар