Вход | Регистрация

Алла Сурикова пристига за "Смешен филм фест"

Легендата на руското кино ще бъде в Габрово 6 дни

Алла Сурикова пристига за "Смешен филм фест"

Легендарната народна актриса на руското кино Алла Сурикова пристига в Габрово като официален гост на "Смешен филм фест”. Тя сама ще представи филма си "Искам в затвора”. Заслужилият деятел на изкуството на Руската федерация, лауреат на редица международни и руски кинофестивали, режисьор и сценарист, Сурикова ще отдели специално време на габровската публика за лична среща след прожекцията на филма.

През 1999 г. лентата печели награда "Ника” – руският вариант на "Оскарите”. Разказва историята на Семьон Лямкин, технолог и конструктор на яркожълт запорожец, изпреварващ мерцедесите и плаващ не по-зле от моторна лодка, който се забърква в неприятна история.

Когато един предприемчив "работодател” ограбва банка с негова помощ, Семьон не чака да дойдат да го арестуват, а пали запорожеца и потегля към затвора. Но не към някой руски, а към... холандски, защото според агенция "Партенка”, пандизите в чужбина били къде-къде по-комфортни.

Филмът ще бъде прожектиран на 3 октомври от 17:00 часа, а Алла Сурикова ще е в Габрово от 29 септември до 4 октомври. Присъствието й ще е крачка и към партньорството ни с фестивала на комедийния филм "Усмихни се Русия!”, на който тя е създател, продуцент и президент. Голямата му награда – приз "Криво огледало” – се присъжда за принос в комедията.

Алла Сурикова е режисьор на повече от 20 художествени филма, сред които "Бъдете мой мъж…” (награда на зрителите от фестивала "Младостта на "Мосфилм” и приз на киноразпространителите), "Човекът от булеварда на Капуцините" (първо място на III Международен кинофестивал "Жените в киното” в Лос Анджелис; специална награда от фестивала "Златен Дюк” в Одеса), "Хаховци” (специална награда от фестивала "Кинотавър”, диплом и приз от кинофестивала в Александрия (Египет), приз за режисура на фестивала в Набережние Челни и приз на ЮНЕСКО на фестивала в Минск).



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар