Вход | Регистрация

Българският отбор на БЧК – първенец в Австрия

Българският отбор на БЧК – първенец в Австрия
БЧК

Отборът по оказване на първа помощ на Българския червен кръст се класира на първо място на Европейското първенство по първа помощ. Състезанието се проведе във Велс, Австралия, като това бе 27-мото издание на Европейска конвенция по първа помощ.

Екипът на България в състав Теодора Георгиева, Марияна Манушева, Андриан Георгиев, Атанас Цветански, Мартин Заков и Христо Ненов се изправи срещу противници от 20 европейски страни.

В надпреварата те трябваше да се преминат успешно 12 състезателни пункта, на които се оказваше първа помощ на "пострадали" при различни инциденти. Българите победиха фаворитите от Ирландия и Словения, известни с добрите си предишни представяния, които се наредиха съответно втори и трети.

Европейската конвенция по първа помощ се провежда от 1987 г. и събира отбори от цяла Европа. Това е състезанието, на което червенокръстките дружества ежегодно обменят опит в областта на първата долекарска помощ, "сверяват часовниците си" по отношение на най-новите правила, техники и последни въведения в областта.

Според правилника в състезанието участва по един отбор от всяко национално дружество. Страната-домакин няма право да вземе участие в състезанието, но има право да участва с два отбора в следващото.

Официалният език е английският.

<<Sever.bg във Facebook>>



Български червен кръст
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар