Вход | Регистрация

Габровският карнавал гостува на морето

Габровският карнавал гостува на морето
Детска школа по приложно изкуство

Детската школа по приложно изкуство с преподавател Ива Пенчева и Обществен дарителски фонд в Габрово стартират инициатива за популяризиране на приложните изкуства и дарителството. По време на карнавалните празници, през пролетта габровските деца нарисуваха най-дългата рисунка на коприна с пролетна тематика – цели 9 м.

Сега още  една такава рисунка, но с карнавална тематика, ще бъде нарисувана и във Варна. В рамките на 5 дни, от 3 до 8 август, деца от Варна и Габрово ще имат възможност да станат част от инициативата "Габровският карнавал гостува на морето” и да пресъздадат емоцията чрез рисунки върху коприна.

Третата рисунка на коприна, отново 9 м, ще бъде направена в София по време на Фестивала "Живо наследство” на 21 септември, традиционно организиран от Фондация "Работилница за граждански инициативи”.

Сглобената рисунка върху коприна ще достигне 27 м. - рекорд за нашата страна. Най-дългата картина ще има възможност да обиколи страната и да привлича още повече приятели на карнавала, морето, изкуствата и всички онези ценности, с които страната ни може да се гордее.

<< Sever.bg във Facebook >>



Източник: дарик
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар