Вход | Регистрация

Два дни празник и президентски поздрав

В Трявна отбелязаха Петдесетница с много настроение

По случай празника на гр. Трявна – Петдесетница, кметът на общината инж. Драгомир Николов е получил поздравителен адрес от Президента на Република България г-н Росен Плевнелиев, съобщават от местната администрация.

"Винаги пъстър, с добро настроение и богата програма, Тревненския панаир се утвърди като една обичана традиция, която и тази година ще предложи нови емоции и ще зарадва малки и големи. Притегателната сила на Трявна отново ще доведе многобройни гости от близо и далеч, дошли, за да почувстват магията на старата архитектура и възрожденския дух на града.", се казва в поздравлението.

Отбелязването на празника тази година започна с баскетболен празник на 22 юни в двора на СОУ "Петко Р. Славейков”. Участваха състезатели от началните възрастови групи на Баскетболен клуб "Зограф” с председател Добринка Манева. Младите баскетболисти премериха сили в играта на тройки и изпълнения на наказателни удари. Наградите за победителите – баскетболни топки – бяха осигурени от Община Трявна и връчени на първенците от Георги Пенчев – зам.-кмет на общината.

960189960190 960191


Доброто настроение на всички бе засилено от изпълненията на Танцов ансамбъл "Трявна” с худ. ръководител Илия Сираков. Концертът продължи с изпълненията на Десислава Златева, Галина Макавеева, Христо Младенов, Григор Николов – участници в "Гласът на България 2013”- и Любо Киров.  Част от изпълненията бяха в съпровод на: Софрони Минков (китара), Кремена Софрониева (клавишни) и Станимир Станев (барабани). Цветя от името на кмета на общината инж. Драгомир Николов поднесоха деца от ЦДГ "Светлина”.

След концерта, на площада пред НЧ "Пенчо Славейков 1871”, бе изтеглена и традиционната томбола.

960188

На 23 юни под колонадата на читалището продължи отколешното шахматно съперничество между отборите на "Трявна – Север” и "Трявна – Юг”. След отборната победа на "Трявна – Север” дванадесетгодишната надпревара е с резултат 6:6.

<<Sever.bg във Facebook>>







Източник: Община Трявна
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар