Вход | Регистрация

Избират най-хубаво домашно вино

Избират най-хубаво домашно вино
Снимка: sxc.hu

Конкурсът "Най-хубаво домашно вино” ще се проведе утре, 13 февруари, сряда от 14.00 часа в Музея на гурбетчийското градинарство в Лясковец. Право на участие в него имат всички пълнолетни лясковчани.

Желаещите да вземат участие в конкурса трябва да занесат предварително по една стъклена бутилка от своите вина – бели, червени, или и от двете в музея на градинарството. Това може да стане утре, от 10:00 до 12:00 часа в Музея на градинарството.

До участие се допускат избистрени, домашно-приготвени вина, представени в не надписани бутилки с вместимост минимум 0,5 литра. За да бъдат избегнати всякакви съмнения, относно пълната анонимност на конкурса, при записване участниците няма да знаят своя номер.

Комисия от дегустатори ще оценява качествата на вината. Предвидени са грамоти и парични награди за първо, второ и трето място, както за бели, така и за червени вина. Наградите ще бъдат връчени на победителите от кмета на община Лясковец д-р Ивелина Гецова на 13 февруари в 18.00 часа, когато ще започне празничния концерт, посветен на Трифон Зарезан в салона на читалище "Напредък-1870” – Лясковец.

След конкурсът, от 18:00 часа е предвиден празничният концерт по повод Трифон Зарезан в читалище "Напредък-1870” в Лясковец. В началото му ще е награждаването на победителите в конкурса "Най-хубаво домашно вино”. В програмата за Зарезан ще се включат художествените състави на лясковското читалище "Напредък-1870”, подкрепени от Жоро Любимеца и Шкумбата.

Тържественото честване на Трифон Зарезан, 14 февруари ще се състои на централния пл. "Възраждане”  в града и е с начален час 11:00 часа. Официалното откриване на празника ще бъде съпътствано от водосвет за здраве и берекет, празнично слово на кмета д-р Ивелина Гецова и всенародно веселие на централния площад. Гости и лясковчани ще се отправят в празнично шествие, съпроводено с музика за ритуалното зарязване с Царя на лозето.

 

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар