Вход | Регистрация

Избраха новото най-грозно куче

То се казва Йода и печели 1000 долара

Избраха новото най-грозно куче

Китайско качулато чихуахуа бе обявено за новото най-грозно куче на света, пише metro.co.uk. Животното си е спечелило 1000 долара награда и много завист, след като успя да спечели сърцата на журито.

Тери Шумахер, собственичката на кучето, което се казва Йода, признала, че когато за първи път видяла животното, била убедена, че пред нея стои плъх. След като осъзнала, че топката от лапи и косми всъщност е куче, го приютила у дома си и му дала името на персонажа от "Междузвездни войни". Според нея животното действително много прилича на Йода.

Отглеждането на особеното куче не е тежко. То яде същата храна като собствениците си, а често придружава Тери Шумахер до работата ѝ.

На конкурса, провел се преди три дни в Калифорния, Йода се явил за първи път. Конкуренцията му била от много породи кучета. Повечето от тях били с някакви липси или пък изкривявания, които са достойни да донесат титлата "Най-грозно куче".

Целта на този конкурс била да се обърне внимание на спасените кученца и да се окуражи осиновяването на животни. Много от участниците са били домашни животни, но след това са били изоставяни от своите собственици.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар