Вход | Регистрация

Културен афиш в Горнооряховска община

С редица събития и тържества ще се отбележи днешния Трифон Зарезан и св. Валентин

Културен афиш в Горнооряховска община
Снимка: Булфото

14 февруари /вторник/ 11.00 часа на Лозов масив в Горски Горен Тръмбеш ще се пресъздаде ритуалът зарязване на лозето, водосвет за здраве и берекет. По случай Трифон Зарезан ще се сътои празнична програма с участието на самодейни състави;

От 16.00 часа днес в Младежки дом - Горна Оряховица ще се състои концерт "За любовта и виното с усмивка” с участието на състави при Младежкия дом. От 17.00 часа пък в НЧ "Пробуда 1904” кв. "Калтинец" ще се пресъздаде на обичая "Зарязване на лоза”.

Също днес от 17.30 часа в НЧ "Напредък 1869” младежкият парламент и читалището организират концерт "Виновно влюбени”, а от 18.00 часа в камерна зала на НЧ "Съединение 1888” в с. Драганов, за да отбележат Зарезан, ще танцуват и пеят самодейни състави.

На 16 февруари /четвъртък/ от 14.00 часа в Градска художествена галерия "Недялко Каранешев” ще се проведе церемония по награждаване на победителите в конкурса за есе, стихотворение и рисунка "Защо Левски е личността, без която не можем и днес?".

На 17 февруари /петък/ от 10.00 часа в НЧ "Съгласие 1905” в с. Писарево е подготвена литературна програма, посветена на обесването на Васил Левски с участието на ученици от ОУ "Отец Паисий”.

В Горна Оряховица на 19 февруари /неделя/ от 11.00 часа ще се извърши ритул по поднасяне на венци и цветя пред паметника на Васил Левски в кв. "Пролет"по повод 139 години от обесването на Апостола.

На 20 февруари /понеделник/ от 11.00 часа в Общинска библиотека ще бъде представена книгата на Радка Пенчева "Сюжети на забравата. Реванши на паметта" по повод 105 години от рождението на Емилиян Станев.

__________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Източник: Община Горна Оряховица
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар