Вход | Регистрация

Международният ден на прегръдката отбелязват русенски младежи

Нетрадиционният празник е сравнително нов, но вече е популярен по целия свят

Международният ден на прегръдката отбелязват русенски младежи
Снимка: inews.bg

Международният ден на прегръдката ще отбележат от Младежкия парламент в Русе. Станалата вече традиционна акция ще се проведе в центъра на града (на площада до Съдебната палата) утре (21 януари) от 14 часа.

Празникът е необичаен, но повечето хора остават приятно изненадани, когато неочаквано станат част от него. Не се знае точно къде и кога се е зародила идеята на определен ден хората да се прегръщат с непознати по улицата, но тя набира популярност изключително бързо и вече се празнува по цял свят.

Денят на прегръдката печели толкова голямо обществено одобрение, че през 1986 година в САЩ са пръв път се чества Национален ден на прегръдката. Предполага се, че предложението идва от група студенти. В момента празникът има международен статус и е напълно нормално да прегръщаме не само близки и приятели, но и хора, които почти не познаваме или напълно непознати.

Психолозите твърдят, че прегръдките са много полезни за психическото състояние на човек, защото когато ги практикува той изпитва чувство за сигурност, безопасност, любов и комфорт.

__________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар