Вход | Регистрация

Младежи спасяваха света от вируси

Инициативата в Горна Оряховица бе част от забавните настолни игри, организирани от доброволеца на "Младежка толерантност" Ивайло Драганов

Младежи спасяваха света от вируси
личен архив

Пет опасни вируса се разпространяват из света. Задачата на екипа от специалисти е да намерят лек, преди заразата да е станала неудържима. Това е "Пандемия"!...

Не, това не е сценарий от филм, а настолна игра. В опит да се справят със задачата за спасението се заеха няколко младежи в Горна Оряховица.

Само за месец в града беше организирана втора вечер на настолните игри. В тях се включиха над 20 малки и големи любители на нетрадиционното изкарване на свободното време. На разположение бяха куп игри, сред които класическите "Каркасон" и "Заселниците на Катан", уникалната "Kolejka" от Полша, социалните "Съпротива" и "Hanabi", както и традиционните "Микадо", домино и игри с карти.

Вечерта се проведе с подкрепата на местното сдружение "Младежка толерантност". Събитието събра немалка сума дарения, в подкрепа на кампанията "Да играем!". С тях, инициаторът Ивайло Драганов, доброволец в горнооряховското сдружение ще закупи още настолни игри. 

Настолните игри през последните 20 години изжвяват възраждане в световен мащаб и от известно време това се усеща силно и в България - все повече хора играят, организират се срещи и клубове, все повече игри се издават на български. В София и другите по-големи градове тази дейност е много по-развита, така че целта на тези срещи е да се популяризира тази форма на забавление и в по-малките населени места.

Игрите са не просто чудесен начин за забавление, но и възможност за общуване, защото в тях всички са около една маса и има много непосредствени взаимодействия. Игрите имат и голям образователен потенциал, тъй като чрез тях освен че се развиват разнообразни умения, могат да бъдат преподавани и знания в различни области на науката.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар