Вход | Регистрация

Общината търси доброволци за пускане на фенерите на 22 март

133 летящи фенера ще бъдат осигурени за шоуто по повод празника на Велико Търново

Общината търси доброволци за пускане на фенерите на 22 март
Снимка: Булфото

Кампания за набиране на 266 доброволци за пускане на летящите хартиени фенери по повод празника на Велико Търново 22 март обявяват от Общината. Местната администрация призовава всички, които имат желание и възможност да отделят от времето си и да пуснат летящ хартиен фенер, да се обадят на телефон 619 307 или да пишат на e-mail [email protected] до 19 март.

На 20 март от 17 часа в пространството около паметника "Асеневци" ще се проведе кратко обучение и инструктаж на доброволците, които желаят да вземат участие в пускането на светещите фенери. Това ефектно начинание се превърна в една от запазените марки на празничната програма във Велико Търново през последните няколко години. Светлинното шоу привлича стотици млади хора, които напълно доброволно се включват в пускането на фенери и преживяват незабравими емоции.

Тази година ще бъдат пуснати 133 летящи фенера, с което местната администрация цели символично да почете 133-ата годишнина от момента, в който Велико Търново става първия български град, определил и отбелязал празника си.

_____________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Източник: Община Велико Търново
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар