Вход | Регистрация

От какво бяга късметът у дома?

От какво бяга късметът у дома?
Снимка: sxc.hu

"Моят дом е моята крепост" - тази английска мъдрост важи с пълна сила навсякъде по света. Домът е мястото, където човек би трябвало да се чувства най-спокоен, защитен и щастлив. Според древните учения, домът е и проекция на човека – всичко, което се намира в него, е свързано по някакъв начин с подсъзнанието, желанията и бъдещето ни. Затова никак не е без значение какви предмети пазим у дома си.

Според фън шуй, ако поддържаме дома си чист, позволяваме на положителната енергия да циркулира свободно из стаите и така не допускаме навлизането на негативни емоции вкъщи.

Важно е да се знае, че не всеки предмет носи положителна енергия. Затова е добре да се направи инвентаризация на жилището и без капка съжаление да се махнат онези предмети, които задръстват енергийните потоци в дома и гонят далече късмета.

Кои са тези предмети?

Най-голяма вреда нанасят старите обувки и дрехи, които отдавна не приличат на това, което са били в моментите на тяхното купуване.

Когато обувките ви са стъпкани до невъзможност или са разпокъсани и десетина пъти сте ги носили на обущар, вече е дошло времето да се сбогувате с тях. Когато домът ви е превърнат в склад за стари дрехи и обувки, с които не се разделяте, само защото ви е жал да ги хвърлите, домът ви привлича негативна енергия и не е нужно да се учудвате, ако постоянно се карате с близките си без повод и не ви върви.

Не е необходимо да изпадате в крайност и да изхвърлите всичките си стари дрехи и обувки, но все пак не трябва и да задръствате дома си с тях.

Счупените чаши и чинии, както и тенджерите със счупени дръжки е добре да се изхвърлят, а не да се оставят в кухненските шкафове с години. Недейте да спестявате от нови чинии, още повече, че има много евтини варианти. Счупените чинии, в които се храните всеки ден, ви зареждат с лоша енергия.

Снимките на хора, с които сте били приятели, но след това сте се скарали и не си говорите от години, също не е необходимо да стоят в дома ви, тъй като привличат негативна енергия. Върнете снимката на този човек или я накъсайте на малки парченца и я хвърлете. Можете също така да я изгорите, за да не използва някой парченцата с цел да навреди на този човек, въпреки че сте се скарали с него.

Непотребните изпочупени статуетки, които събират прах, също трябва да бъдат изхвърлени, тъй като привличат лоша енергия.

Още 5 фън шуй съвета за привличане на късмет и благополучие:

Намерете начин да омекотите острите ръбове по мебелите, защото те са източник на отрицателна енергия.

Направете така, че входната врата да се отваря навътре, за да привлича късмет и успехи в дома.

Дръжте отделно работния кът от мястото за почивка. Ако ги смесите, има опасност от двоен неуспех – провал в работата и натрупване на умора.

Не слагайте огледало срещу леглото в спалнята, иначе рискувате да се намеси външен човек в отношенията ви с половинката.

Грижете се за цветята у дома. Болните или дори мъртви цветя привличат негативна енергия.

Древното изкуство на месторазполагането е един от петте основни принципа на успешния живот: "Първо идва съдбата, после късметът, на трето място е Фън Шуй, след него филантропията и накрая образованието или самопознанието”.

Хармонията в нашия свят се постига чрез разбиране на вече съществуващото и чрез използване на това познание за установяване на равновесие в живота ни. 

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар