Вход | Регистрация

От тази вечер: Политици влизат в "Черешката на тортата"

От тази вечер: Политици влизат в "Черешката на тортата"
Нова

Политиката влиза в "Черешката на тортата" в предстоящата седмица с новите участници в кулинарния формат – от вторник до петък, от 20:00 ч. по NOVA. За първи път в предаването ще участва бившият председател на Народното събрание Цвета Караянчева, която ще предложи традиционно меню с характерни за Родопите специалитети. Зрителите ще видят още тематичните морски предложения на бившия кмет на Каварна Цонко Цонев, гарнирани с музикални изпълнения и добро настроение. Магията на Родопите ще оживее отново с вечерята на бившия народен представител и кмет на Смолян Дора Янкова. Финалът на специалната седмица на предаването ще даде д-р Антония Първанова, бивш депутат и евродепутат, която ще впечатли гостите си с уникално съчетание на качествени продукти от цяла България.

Седмицата в "Черешката на тортата" ще започне с дългогодишния народен представител и бивш председател на Народното събрание Цвета Караянчева. Тя ще изненада гостите си с приятелска атмосфера и вкусни предложения, приготвяйки любимите си семейни рецепти. Богатото традиционно меню ще включва няколко предястия, рулца от червена леща и булгур, пилешки "близалки" и вкусно изкушение за десерт. Специален гост на вечерята ще бъде един от българските заместник-кметове. Цвета Караянчева ще сподели с гостите си интересни истории от своята политическа кариера, сред които акцент е изключителната среща с бившия японски император Акихито и неговата съпруга. За финал опитният политик ще разкрие част от красотата на Кърджали и района с уникален подарък с почерк от Родопите.

Кулинарното приключение продължава в сряда с тематична вечеря за ценители, приготвена от бившия кмет на Каварна Цонко Цонев. Концепцията му за менюто очаквано ще бъде морска, а гостите ще опитат вкусни ястия с лефер, паламуд, калкан, миди и хайвер. Популярният с любовта си към рок музиката домакин ще покани двама звездни помощници, с които ще приготви вкусния десерт. Талантливата актриса Ернестина Шинова ще сподели рецептата за авторската си италианска торта, а за декорацията Цонко Цонев ще използва тайния си коз в лицето на Андрей Слабаков. Специален гост на вечерята ще бъде талантлив рок музикант, чието изпълнение ще развълнува гостите. Цонко Цонев ще се върне в спомените към първия концерт, който е организирал в Каварна, а подаръкът му ще бъде тематичен. Как се е появила любовта му към рок музиката и каква нова титла ще спечели, не пропускайте в "Черешката на тортата" следващата седмица.

Майсторство в кухнята ще демонстрира и бившият народен представител и кмет на Смолян Дора Янкова. Тя ще пренесе духа на Родопите с характерни за областта ястия, използвайки продукти от български производители. В менюто ще влязат агнешко, пататник и десерт с родопско кисело мляко, а за приготвянето на част от ястията Дора Янкова ще покани своя приятелка от родния ѝ град Момчиловци. Гостите ще останат приятно впечатлени от уютната обстановка и вкусната храна, а домакинята ще направи кратка равносметка на свършеното в Смолян и областта по време на мандата ѝ като кмет на града. Каква ще бъде изненадата и кой е специалният гост на Дора Янкова, зрителите ще разберат в четвъртък от 20:00 ч. по NOVA.

Честта да закрие специалната седмица в предаването се пада на д-р Антония Първанова – бивш народен представител и евродепутат, която ще даде силна заявка за победата. Тя ще посрещне гостите си в Медицинския си център по регенеративна медицина и дълголетие, където ще им предложи уникално съчетание от продукти и багри от цяла България. Менюто ѝ ще бъде изключително амбициозно, а специалният акцент ще бъде смокинята. Атрактивното готвене в професионална кухня ще включва танци, песни и любопитни истории, а част от тайните съставки във вечерята ще бъдат шарлан, дълъг пипер, зелено българско сирене и мас от щраус. Десертите ще бъдат два, а гостите ще бъдат посрещнати с амюз буш. Специален гост на вечерята ще бъде хореографът Христо Димитров. Какви изненади е подготвила още д-р Антония Първанова и колко точки ще получи в края на вечерта? Каква ще бъде тежката дума на шеф Иван Манчев и кой ще си тръгне с плакета – зрителите ще научат от вторник до петък от 20:00 ч. в "Черешката на тортата".

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар