Вход | Регистрация

Пивоварна на Северния полюс, защо не!

Пивоварна на Северния полюс, защо не!
Снимка: sxc.hu

Тревненски специалисти ще правят пивоварна за жива бира на Северния полюс. Тя ще се разполага в най-северната част на Норвегия, остров Шпицберген. Монтажът й стартира следващия месец.

Преди пускането на обекта, експерти от българското балканско градче ще обучат хора от Норвегия и Русия в изкуството за направата на кехлибарената пенлина течност по оригинална австрийска рецепта и технология.

Най-топлият период в Шпицберген е през юли, когато температурите достигат около пет градуса. На острова живеят около 500 души, но е посещаван и от много туристи. Там има интересни места, с уникална природа и история.

Тревненските специалисти се надяват бирата им да се хареса и от местните жители, и от гостите на норвежкия остров.

 

___________________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Източник: Община Трявна
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар

Коментари 1


1 Pencho Penchev 13.11.2012 | 10:37
Единствената полезна бира е нефилтрираната бира, защото съдържа дрожди и витамини. Промишлената бира се филтрира и пастьоризира, както и съдържа консерванти. Помогнете да популяризираме сайт и форум за домашно пивоварене (домашна бира): http://beer-bg.com http://forum.beer-bg.com