Вход | Регистрация

Първи "Болярски мАРТенски дни на приложното изкуство" в Търново

Дами от старата столица показват оригиналните си идеи за бижута и декорации

Първи "Болярски мАРТенски дни на приложното изкуство" в Търново

Първото по рода си изложение-базар под надслов "Болярски мАРТенски дни на приложното изкуство” ще се проведе на 3-ти, 4-ти и 8-ми март 2012 г. в Търговски парк "Велико Търново" на ул. "Магистрална".

"Избрахме Националния празник на България и Международния ден на жената, за да представим авторските произведения, защото със своята неповторимост те разкриват българския талант и се превръщат в забележителен подарък", споделиха организаторите на мероприятието Моника Христова и Мартина Павлова.

Участници в "Болярските мАРТенски дни" ще бъдат десет дами, изработващи уникални бижута от различни материали.

Миглена Петрова изработва своите бижута от изсушени цветя от 3 години. Събира ги сама и помни всяко едно откъде е откъснато. Има цветя от крепостната стена на Созопол, от планината, от лятната си ваканция на морето, от градината на майка си, дори и от Германия.

Изсушените цветя покрива със специален полимер, който е трудоемък. Нейни бижута носят дами не само в България, но и в Италия, Германия, Финландия дори и в Катар.

Таня Иванова се занимава с авторски бижута от 10 години. Изработва ги от керамика, метал, кожа, камъни и естествени материали.

Искра Йорданова ще представи ръчно рисувани предмети, Мария Богданова - бижута от моделин с метални елементи, разноцветни ленти и филц.

Ивелина Стефанова изработва бижута от полимерна глина, а Мария Велизарова - чанти от плат, върху които рисува.

Миглена Петкова и Петя Райчева работят заедно от 2 години. Миглена се занимава с изработка на бижута и различни идеи за подаръци. За направата им използва декупажна техника, а основата на бижутата е моделин и епоксидна смола. Петя също майстори бижута, но от полимерна глина.

Невена и Евгения Лефтерови се занимават с изработка на бижута, декорация, аксесоари и картички. Работят от 2 години в тази област. Имат малко ателие във Велико Търново. Материалите, които използват, са моделин, хартиена глина, бижутерска тел, естествени камъни и др.

____________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар