Вход | Регистрация

Роди се 7-милиардният жител на планетата

Три държави спорят за юбилейното бебе

Роди се 7-милиардният жител на планетата
Снимка: sxc.hu

7-милиардният жител на планетата се роди в Калининград, Русия. Той се казва Петър (Пьотр) Алексеевич Николаев, дълъг е 50 см и тежи 3 кг и 60 грама, съобщава телевизия "Россия 24", цитирана от ИТАР-ТАСС.

Лекари и наблюдатели от ООН записаха точния час на раждането на Пьотр – 00:02 местно време (и българско). Майката и бебето се чувстват добре.

Днес на щастливата майка ще бъде връчен възпоменателен плакет "Роден в деня на 7-те милиарда".

Снощи обаче Филипините обявиха, че светът вече има 7 милиарда жители, след като Даника Май Камачо беше родена преди полунощ в неделя в манилската болница Жозе Фабела. 

Благотворителна организация, посветена на грижите за децата, пък заяви днес, че малко момиченце, родено в най-многолюдния индийски щат Утар Прадеш, е седеммилиардният обитател на планетата, съолщи Франс прес. 

Неправителствената организация "План интернешънъл", базирана в Лондон, избра бебето, родено в село Мал, на около 30 км от столицата на щата Лакнау. Наргис е родена в 7,20 м. местно време (01,50 ч. по Гринуич) и има 23-годишна майка и 25-годишен баща, съобщи говорителката на благотворителната организация Шомпа Махнати. Организацията наблюдавала седем бременни, които се очаквало да родят днес.Тя избрала Утар Прадеш поради високата раждаемост и прогнози на ООН, според които седеммилиардният жител щяло да се роди в Индия. 

Обявяването на раждането на 7-милиардния жител на планетата съвпада с представянето на Световния доклад за населението на Земята, който днес ще бъде презентиран в Калининград по инициатива на Фонда на ООН за населението (ФНООН).    

 

 

 



Източник: Днес дир бг
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар