Вход | Регистрация

Русенски клуб си осинови градинка

„Сороптимист интернешънъл" ще се грижи за Кея по проект „О’Кей”

Русенски клуб си осинови градинка
личен архив

Русенски клуб си осинови градинка.

"Сороптимист интернешънъл" ще се грижи за Кея по проект "О’Кей”. Това ще е една от първите инициативи на дамите от клуба, който получи официална съдебна регистрация. Сороптимистките ще поканят и други жени и децата им да се включат в кампанията.

"Тепърва ще работим по много проекти, свързани с най-доброто за жените в Русе. Нашето желание е те да са образовани и да имат здравна култура. Търсим начини за подпомагане на самотни майки, както и за подобряване комуникацията между по-младите и по-възрастните жени, т.нар. връзка между поколенията”, заяви президентът на русенската организация Димитрина Върбанова.

Както е известно, в началото на месец юни се състоя церемония по официалното чартиране на Сороптимист - Клуб Русе в Историческия музей, на което присъстваха гости от Норвегия, Италия, Румъния, Турция, Германия и България. Учредители на клуба са 22 дами, които заемат своето достойно място в бизнеса и обществото, а кръстници на русенския клуб станаха гостите от Сороптимист клуб – Конгсберг, Норвегия, основан през далечната 1951 година.

"Сороптимист Интернешънъл" е с трайни интереси в областта на борбата за защита на човешките права и подобряване статута на жените. Тя е над 91 000 члена в над 3000 клуба, представени в 125 страни. 

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар