Вход | Регистрация

Сняг и студ от другата седмица

Сняг и студ от другата седмица
Снимка: Thinkstock/Guliver

В началото на следващата седмица времето в страната ни съществено ще се промени, съобщават от Национален Институт по Метеорология и Хидрология при БАН. Температурите ще паднат, а на много места ще завали и първият сняг. Минималните температури ще са от минус 4 до плюс 1 градуса, а дневните - от 0 до 5.

През първите два дни от следващата седмица ще застудее рязко и ще завали дъжд, който ще премине в сняг. Значителни валежи са възможни в югоизточните райони и някои планински части. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усилва, достигайки 12-13 метра в секунда в западните части на Дунавската равнина.

Температурите в ранния следобед в понеделник ще бъдат от около 3 до 5 градуса в западните райони до 12-13 в Горнотракийската низина.

В ранните часове във вторник температурата над страната ще бъде от около минус 2 до 4 градуса. Ще превалява, отначало дъжд и сняг, но преваляванията ще преминават изцяло в сняг, като последно това ще се случи в ниските части на Тракия.

До нощта срещу сряда преваляванията ще спрат почти навсякъде, като слаби валежи са възможни само на места в северозападните и източни райони.

Минималните температури ще са от минус 4 до плюс 1, а дневните - от 0 до 5. Почти без промяна ще остане и в четвъртък, а след студеното утро в петък, се очаква начало на постепенно повишение на температурите.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар