Вход | Регистрация

Топ 5 "Кокошкари" - август

Топ 5 "Кокошкари" - август
Снимка: sxc.hu

Измамници дебнат от всеки край на Севера, скъпи читатели. Не подценявайте предупрежденията на органите на реда и бъдете мнителни. Справка в полицейските бюлетини на петте области в Централна Северна България отся следните кокошкарски изпълнения:


5. Диетична кражба
Два чувала със сухар отмъкна 51-годишен мъж от двора на хлебозавода в Павликени на 22 август.
Криминално проявеният И.Д. проявил нахалство и нарамил чувалите, оставени до фургона на пазача, и си отишъл по живо по здраво.

Не след дълго обаче е задържан от органите на реда в града за 24 часа, а чувалите са върнати на собственика им.

4. Сезонът на дините
Жена се оплакала в МВР - Плевен на 3 август, че са обрали бостана й с дини в местността Погледец край Долни Дъбник.

Установена е липсата на 950 кг дини, както е установен и крадецът. Оказало се, че 21-годишен "стар" познайник на униформените е ощетил 36-годишната дама, собственичка на бостана, от солидното количество дини.

Извършителят е от Долни Дъбник и е с цяла плеяда от криминални прояви - хулиганство, унищожаване, телесна повреда, шофиране без книжка и две присъди за грабеж и нарушаване на правилата за движение по пътищата.


3. Първа необходимост
След две години липса на контрол върху имота си собственици на вила в дряновското село Геша подават жалба за кражба на мебели и посуда.

Холова гарнитура, 2 дървени маси, 4 стола, чугунена мивка и домакински съдове са били изнесени от имота по някое време между 2010 г. и 30 август 2012 г.

Успокоително в случая за собствениците на вилата може да бъде, че кандидат-собственици не са се нанесли необезпокоявано, а просто са си набавили необходимото.

2. Не даваш пари - сам ще си взема
800 лв. успя да задигне от офис на севлиевска фирма мъж, представящ се за глухоням.

Той "приспал" подозренията на служителка на фирмата на 24 август, изказвайки молба за парична помощ, като поставил лист хартия на бюрото й.

Мъжът се появил в момент, когато тя сортирала на бюрото си пари за внасяне в банка. Жената отпратила мъжа, но веднага след това установила липсата на 800-те лева.


1. Да не ти влиза майстор в къщата
Агресивно присвояване на пари са предприели петима роми в село Вързулица, информират от РПУ - Полски Тръмбеш.

57-годишен мъж се оплакал в полицията на 21 август, че същия следобед лице от ромски произход му предложило да подмени улуците на стопанска постройка в имота на мъжа за тарифа от 15 лв. на метър.

Малко по-късно в дома му пристигат още четирима роми, които помогнали с подмяната на улуците и се спазарили да ги изчистят срещу още 5 лв., а като крайна цена поискали 1100 лв.

Тъжителят се възпротивил на високата цена и влязъл в дома си да търси пари до последно уговорените 800 лв. С него обаче влзязъл един от ромите и го ударил по главата, вземайки общо 1150 лв.

___________________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар