Вход | Регистрация

Ученик от Ловеч спечели стипендия за лагер в НАСА

Над 100 български деца до момента са се обучавали в центъра на Космическата агенция в турския град Измир

Ученик от Ловеч спечели стипендия за лагер в НАСА
Снимка: sxc.hu

Седмокласник от СОУ "Св. климент Охридски" в Ловеч спечели стипендия за участие в лагер на НАСА сред 230 кандидати от цялата страна. Той ще пътува до Космическия център в Измир /Турция/ през юли, където в продължение на шест дни ще прави всичко, което е задължително да прави всеки истински астронавт. Акцент в обучението, протичащо в мултикултурна среда, ще бъде усъвършенстването на лидерски умения и интерактивен метод за преподаване на различни научни дисциплинил

Успехът за Георги Митев дошъл след участието му в конкурса за млади лидери в областта на науката, по инициатива на сдружението "Екомисия 21", в което е доброволец от две години.

Проектът му включва разработка на български и английски език за колонизирането на Марс, под формата на видеоесе. Напредничавият седмокласник е включил в разработването на идеята си специфични данни за Червената планета и информация за възможностите в бъдеще за живот на хора от Земята на Марс.

Центърът на НАСА в Измир е един от петте международни центрове за обучения, в който за осма поредна година българчета ще имат възможност да се обучават по специално разработени от американски специалисти програми.

До този момент над 100 български деца на възраст от 9 до 16 години са имали щастието да провеждат занимания на тренажорите в Центъра и да разберат в какво се състои подготовката и как протича един космически полет.

________________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 








Източник: радио зетра
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар