Вход | Регистрация

Фенклуб Манчестър Юнайтед празнува!

Фенклуб Манчестър Юнайтед празнува!
личен архив

Рекордната 20-титла на английския шампион Манчестър Юнайтед отпразнува официалният му фенклуб в България.

Мъже и жени от различни краища на страната се събраха в Слънчев бряг в началото на лятото. Сред тях бе и почетният член на клуба – 50-годишният Манчестър Юнайтед Левиджов от Свищов. Колоритният мъж предизвика небивал интерес у фенове от Норвегия, които с готовност се присъединиха към мероприятията на българските запалянковци. Десетилетната съдебна сага на свищовлията, който инвестира усилия, време и средства, за да промени собственото си име от Здравко и да се прекръсти на любимия си тим, се оказа впечатляваща и дори заразителна за норвежките фенове.

"Ще последвам този пример, желая да се казвам Манчестър Юнайтед”, зарече се в Слънчев бряг мъж. От своя страна свищовлията се видя принуден да раздава автографи и да позира за снимки със съмишленици от другия край на Европа.

Кулминацията на двудневната национална среща на фен клуба бе шествие, преминало през централните части на курорта.

Участниците направиха и анализ на дейността си през първото полугодие на 2013. Равносметката: футболни турнири за деца в неравностойно положение, празненства и ремонти в детски градини, фестивали и дарения из цялата страна, кръводарителски акции.

"Правим всичко това от името на любимия ни отбор. Не тръбим с благотворителните си жестове, защото наистина ни е грижа за децата, лишени от семейства и искаме да бъдем полезни. Убедени сме, че спортът е изключително важен за подрастващите и се стремим да им създаваме условия”, коментира председателят на фенклуб Манчестър Юнайтед Емил Йорданов от Велико Търново, по-известен като DJ Емо.

172-ма са регистрираните в момента членове, като най-малкият е едва на годинка. Редовен член е и рапърът 100 кила.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар