Вход | Регистрация

Деца представят мечтата си за училищен дом

Нетрадиционна изложба от еко-арт творби представят в училището в с. Николово

Деца представят мечтата си за училищен дом
Българско дружество за защита на птиците

Изложба с проекти и еко-арт творби ще бъде открита в училище "Св. св. Кирил и Методий" в село Николово. В изработването на декоративни пана, инсталации, хартиени птици, рисунки, проекти на къщички за птици и снимки са участвали над 30 деца, творили заедно с учителите. Изложбата е по проекта "Градини за биоразнообразието”, реализиран от русенската организация към Българското дружество за защита на птиците /БДЗП/.

В изработването на пана, макети и инсталации се включиха и регионалният координатор БДЗП Християна Стомонакова, художникът Пламен Йорданов и професионалният градинар Христо Йорданов. В експозицията са представени също проекти за беседка в училищния двор и за цялостно преобразяване на пространството му.

Изложбата дава израз на детската фантазия за "мечтания училищен двор”, уточниха участници в проекта. Тя е финал на обучителния етап по реализацията му, включващ серия от лекции, презентации и практически занимания в сферата на биологията, природозащитата, градинарството и ландшафтната архитектура и изкуство.

Изложбата е резултат на обучителния етап от проекта, в който учениците участваха в серия от лекции, презентации и практически занимания в сферата на биологията, природозащитата, градинарството и ландшафната архитектура и изкуство.

Настоящата дейност стана въвможна благодарение на помощта на Фондация "Работилница а граждански инициативи" по програма "Общностно развитие и гражданско участие" с финансовата подкрепа на Тръст за гражданско общество в Централна и Източна Европа.

 

 

___________________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



брягнюз.бг
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар