Вход | Регистрация

Арендатор простреля бракониер

Всички участници в екшъна са криминално проявени

Арендатор простреля бракониер
Снимка: sxc.hu

Арендатор на язовир простреля бракониер, съобщиха от ОД на МВР-Велико Търново. Случката се разиграла край водоем в землището на Нова Върбовка.

Вчера, около 22:30 ч. 63-годишният Н. К. от същото село, заедно със своите съселяни 56-годишният С. К., и 55-годишният С. Б. - и тримата известни на полицията по линия "кражби", отишли за риба във водоем край селото, стопанисван от 39-годишният Д. Д., също криминално проявен, с условна присъда за кражба.

След като тримата хвърлили въдиците и уловили около 5 кг. риба, Н. К. чул изстрел зад себе си и усетил болка в краката, след което видял към него да се приближава стопанинът на водоема, придружаван от 28-годишен мъж от същото село.

С. Б. побягнал и е установен по-късно от полицейските служители. 39-годишният арендатор прибрал улова и въдиците на неканените риболовци и поискал да закара пострадалия в болница. Същият отказал и Д. Д. ги откарал в домовете им.

На следващият ден простреляният мъж се почувствал зле и отишъл в горнооряховската болница. Едва тогава медицинските служители сигнализирали за случая в полицията. След преглед в Спешна помощ – Г. Оряховица и направена рентгенография е установено, че Н. К. има сачми в краката, в областта на прасците. Същият е настанен за лечение в горнооряховската болница, без опасност за живота.

На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна оперативна група. Арендаторът е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Оръжието, законно притежавана ловна пушка, калибър 12 е иззета. В полицейското управление в Стражица е образувано досъдебно производство за употреба на огнестрелно оръжие без да се предприемат необходимите мерки за сигурност.

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар