Вход | Регистрация

Книга за двоен юбилей представят във ВТУ

И днес Ректорът ще разговаря онлайн със студенти

Книга за двоен юбилей представят във ВТУ
Снимка: Север.бг

Поредният Академичен четвъртък организира университетската библиотека по повод 50 години от създаването на ВТУ "Св. св. Кирил и Методий".

Проф. д-р Радослав Радев ще представи книгата  "Метафизика на движенията" на Божидар Богданов. Авторът е възпитаник на университета, а премиерата на книгата и юбилейното четене, са по повод и неговата 50-годишнина.

Литературното събитие ще се проведе на  28.02.2013 г. /четвъртък/ от 12:30 ч. в читалнята на библиотеката.

Друго подобно мероприятие е подготвено за утре от 17:00 ч. В аудитория 321 в Ректората на ВТУ доц. д-р Веселка Тончева ще представи книгата си "Непознатата Гора". След това ще се прожектира и филмът "Гергьовден при българите в Албания".

Филмът представя областта Гора разположена между трите планини - Шар, Кораб и Коритник. Те се намират на териториите на днешните Косов, Албания и Македония. В основата на лентата е празнуването на Гергьовден, тъй като той е един от най-важните празници за гораните.

В България областта Гора и гораните не са особено познати. Затова доц. д-р Веселка Тончева разкрива историята на областта в книгата си "Непознатата Гора". Тя разкрива интригуващи факти за религията на общността и нейните култура и обичаи.

Събитието се организира от Студентски съвет на ВТУ и дискусионен клуб "История и общество".

Великотърновския университет проф. дпн Пламен Легкоступ ще проведе поредната online сесия със студенти по Skype. В рамките на един час, от 15:00 до 16:00 ч. днес могат да бъдат задавани въпроси на ректора, свързани с учебния процес, студентските стипендии, предстоящите кандидатстудентски изпити от първата изпитна сесия през м. април, 50 - годишнината от създаването на Великотърновския университет и др.

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар