Вход | Регистрация

Млад парламентарист бе на обучение в Рим

Млад парламентарист бе на обучение в Рим
личен архив

Представителят на Горнооряховския младежки парламент Георги Ангелов участва в обучение в Рим, Италия на тема "Европейско гражданство в работата с младежта". Тренингът се проведе по европейската програма "Младежта в действие".

На обучението присъстваха 22-ма лидери на младежки неправителствени организации от Австрия, Хърватия, Полша, Турция, Италия, Румъния, Великобритания, Молдова, Грузия, Русия, Албания, Косово и Сърбия. През дните на курса младежките лидери натрупаха опит, сдобиха се с нови знания по темата Европейско гражданство.

В проведените сесии от опитни обучители на участниците бе изяснено какво е да си гражданин на Европейският съюз, какви са правата и задълженията на всеки и как по-лесно да се интегрира един млад човек в Европейските институции.

Курсът окуражи участниците и показа, че интеграцията дори на най-новите членки на Европейският съюз, като България и Румъния не е невъзможна. Чрез нагледен пример за демокрация участниците ще могат да покажат добри и нови качествени идеи, който в бъдеще ще могат да развият в родните си градове.

 

 

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар