Вход | Регистрация

Младежкият дом отбелязва няколко годишнини през 2014-та

Младежкият дом отбелязва няколко годишнини през 2014-та
Снимка: Север.бг

Тази година Младежкият дом във Велико Търново ще отпразнува няколко големи годишнини. През месец юни се навършват 65 години от създаването на музикалната школа.

От институцията работят върху идеята да организират и проведат международен конкурс за инструменталисти – млади изпълнители на класически музикални инструменти. Този единствен по рода си за региона фестивал ще събере във Велико Търново млади таланти от България и чужбина, които ще се срещнат със свои връстници, за да обменят опит в тази сфера.

Друга голяма годишнина за институцията в старата столица е 35-ият рожден ден на Детската вокална група "Пеещи камбанки” през месец май. През 2014 година Младежкият дом във Велико Търново навършва 45 години.

376 малчугани на различна възраст са записани в школите на Младежкия дом във Велико Търново. Над 150 от тях се обучават в класовете по музикални инструменти. Стотина са записани в балетните формации, по 50 – в ателието по керамика и изобразително изкуство, в Детската вокална група "Пеещи камбанки” и в "Stars Dream”. 15 деца са включени в младежката театрална група на Младежкия дом в Килифарево. Над 30 малчугани се учат на тънкостите на театралното изкуство в Младежкия дом на Велико Търново. Част от тях са от Дома "Пеньо и Мария Велкови”.

<< Sever.bg във Facebook >>



Общинско кабелно радио
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар