Вход | Регистрация

Модернизират училищата в община Троян

Близо 5 милиона лева ще бъдат отпуснати от Европа за този процес

Модернизират училищата в община Троян
Снимка: Булфото

Около 5 милиона лева отпуска Европейския съюз за подобряване и обновяване на образователната инфраструктура на територията на община Троян.

Модернизирането на училища и детски градини ще се осъществи по проект "Интегриран проект за образователната инфраструктура на община Троян", включващ обектите: СОУ "Васил Левски", с. Черни Осъм; ОУ "Васил Левски", с. Орешак; Целодневна детска градина в с. Орешак; Седмична детска градина в с. Калейца; Целодневна детска градина в с. Борима; Обединено детско заведение "Буковец"в гр. Троян".

Общата цел е да се реализират значителни икономии на енергия, като се подобри енергийната ефективност на всички сгради обект на проекта и се инсталират съоръжения за използване на възобновяеми енергийни източници в част от тях.

Успешното изпълнение на проекта ще окаже трайно положително въздействие върху всички избрани целеви групи и върху цялата местна общност, като в тази връзка се очаква той да получи широка обществена подкрепа.

Проектът се финансира по ОП "Регионално развитие". Общата стойност на договора е  5 644 883,71 лв., като 4 798 151,15 лв. се финансират от Европейския фонд за регионално развитие. Бенефициент по проекта е Община Троян. Като начална дата за реализирането е отбелязан 03.09.2010 г., а крайният срок за изпълнението на договора е 02.09.2012 г.

Брифингът ще се състои на 5 август 2011 г. (петък), от 10:00 часа в голямата зала на община Троян.



Източник: КРОСС
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар