Вход | Регистрация

Стани вдъхновяващ учител

Фондация "Заедно в час" отново търси учители, които да дадат шанс на деца с неравностойно положение да станат отличници

Стани вдъхновяващ учител
Снимка: Thinkstock/Guliver

Фондация "Заедно в час" отново търси млади хора, които ще работят като вдъхновяващи учители на ученици с ниски постижения и мотивация.

До 10 ноември всеки желаещ да бъде част от тази инициатива, може да направи своята кандитатура на сайта на организацията.

Набират се кандидати, които се стремят към постигането на високи резултати и търсят нови предизвикателства. Одобрените участници ще започнат да преподават на 15 септември със старта на следващата учебна 2015/2016 година.

Мисията на учителите от "Заедно в час" е да осигурят равен достъп до качествено образование в България, като докажат с упоритата си работа, че дори и децата с нисък социално-икономически статус са способни да постигат отлични резултати. Програмата дава възможност на завършващи студенти и млади професионалисти от различни сфери да допринесат за положителна промяна в българското общество, като едновременно с това значително развият и усъвършенстват себе си.

Всеки нов учител, който не разполага с педагогическа правоспособност ще премине курс в университет, партньор на организацията. Активно участие ще се вземе и в интензивното лятно обучение по международния модел "Преподавай като лидер". През това време учителите ще развият необходимите им знания и умения, с които успешно да мотивират учениците си, да планират целенасочено и постоянно да повишават ефективността си.

В завършителната част на своето обучение, младите учители ще преподават на 400 ученици в традиционната Лятна академия "Заедно в час", където на практика ще приложат новите знания и методи на предодаване.

Всеки участник в инициативата може да разчита на личен ментор, който ще го напътства в изграждането на лидерските му умения.

Това е пета пореда година, в която "Заедно в час" набира успешни студенти и професионалисти за вдъхновяващи учители. През изминалата година над 1200 души подадоха своите кандидатури, като само 8% от тях успешно преминаха трите етапа на подбор и получиха оферта да се присъединят към програмата. През настоящата 2014/2015 учебна година близо 90 учители по програмата ще преподават на над 6000 ученици в 47 училища в 7 региона на България.


<< Sever.bg във Facebook >>



"Заедно в час"
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар