Вход | Регистрация

Увеличават се таксите в Русенския унивеситет

Увеличават се таксите в Русенския унивеситет
Русенски университет "Ангел Кънчев"

Таксите за всички направления скачат с до 10%, като Русенският университет запазва средата на таблицата по поскъпване на обучението в страната. Например, в редовна форма обучението за медицинска сестра от 330 става 360 лева на семестър.

От университета обявиха 2773 места за прием на нови студенти в бакалавърското и магистърското обучение за редовна и задочна форма за 2013/2014 г. Подаването на документи вече започна. Броят на студентите ще бъде общо около 3200, заедно с платените специалности.

49 са бакалавърските специалности в 21 професионални направления. От тях 3 са нови – Социални дейности, Финансова математика и Български език и чужд език (румънски език) в Силистра. Четири специалности са с нови названия и обновено учебно съдържание – Механотехника и мехатроника, Материалознание и технологии, Компютърно управление и автоматизация, и Бизнес мениджмънт.

Най-многобройни остават чуждестранните студентите от Турция. Те кандидатстват основно по специалността кинезитерапия. Студенти от 15 държави очаква РУ "Ангел Кънчев". Най-екзотичните дестинации са студенти от Китай и Виетнам. Това съобщи ректорът на висшето училище Христо Белоев. Очакват се също така и кандидат-студенти от Персийския залив.

От тази година се въвежда единен приемен изпит за кандидатстване. Той ще представлява тест в две части. Първата част е обща, с въпроси по български език и езикова култура. Втората част е специална, с въпроси в област по избор на кандидата.

 

 

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите всичко, което публикуваме.



Източник: Арена Медия
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар