Вход | Регистрация

Ученици попиват опит и вдъхновение от успели хора в "Голямото надъхване"

МОГА - Дряново и Дестинация Дряново започват менторска програма за неформално обучение

Ученици попиват опит и вдъхновение от успели хора в "Голямото надъхване"
МОГА - Дряново

Успели хора в различни области ще споделят опита и трудностите по пътя си към професионалната реализация с ученици от Дряново и близки населени места. Инициативата представлява менторска програма, наречена "Голямото хадъхване", и е се реализира по идея на будните младежи от МОГА-Дряново и Дестинация Дряново.

Програмата ще предлага неформално обучение извън клас два пъти в месеца, което цели да изгради липсващата връзка между училищно образование и професия. Желанието на организаторите е да срещат очи в очи дряновските ученици с вече доказали се в различни сфери на дейност хора, такива с интересен житейски път и с различна философия за живота.

Първият ментор на "Голямото надъхване" е дряновецът Дарин Маджаров, който е основател на изключително популярната образователна платформа Уча.се, споделят организаторите. Дарин е завършил средно образование в Габрово, а висше - в Германия и Белгия.

Срещата с него е на 14 ноември от 15 ч. в музей "Колю Фичето" в Дряново, а поканени за участие са ученици, студенти и преподаватели от Дряново и региона (Габрово, Велико Търново, Трявна, Севлиево и др.).

Вече е насрочено и второто събитие от менторската програма. То ще се проведе на 23 ноември с чаровното участие на Ива, Марина и Мария - създатели на най-успешните сайтове за туризъм в България - Peika.bg и NasamNatam.com, както и на пътеводителя "50 места, които трябва да посетите в България през 2015/2016".

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар