Вход | Регистрация

"Исканията на протестиращите са подменени"

Господин Гюров разказа за проблемите в Гражданската инициатива

"Исканията на протестиращите са подменени"
Снимка: Север.бг

Господин Гюров, едно познато лице от протестите за шистовия газ, парк "Рила", както и от почти всички протести във Велико Търново от последните години, излезе с изявление за скандал. На срещата в Сливен от миналата седмица, протестиращите бяха подготвили декларация с искания, те обаче са подменени.

По думите на г-н Гюров под текста на декларацията са изброени около 10 имена с подписите на съответните хора. Тези лица обаче не са знаели за какво точно се подписват и най-вече не са се информирали за промените в документа. В това число влиза и самият Гюров.

Той съобщи, че ако има юридическата възможност, ще оттегли подписа си от декларацията. За виновници на нелегитимната подмяна, Гюров посочи лидерите на протестите - Ангел Славчев, Дончо Дудев и Янко Петров.

Също така нередности са допуснати и при последвалата среща в Габрово. Там бе учредена Гражданска инициатива за обществен контрол. Тази инициатива трябва за 3 месеца да събере поне 50 подписа, за да внесе исканията на протестиращите за гласуване в Парламента. Куриозното в случая е, че все още няма ясно оформени искания, а Парламентът се разпуска утре.

Според Гюров изборените вече лидери - Славчев, Дудев и Петров са некомпетентни, припознати от медиите, а не избрани от самите протестиращи. Те излизат всеки ден с коренно различни искания. Тримата по думите на Гюров, не представят позиция, а си я измислят.

Не само липсата на компетентност бе спомената няколко пъти, но още и абсолютната неподготвеност на неформалните лидери. Техните изяви Гюров определя като "просто викане". Също така предварително изготвеният законопроект, който трябва да бъде гласуван в Парламента според Гюров е невъзможно да бъде приет.

Този документ в основата си е назадничав и ни "връща в '34-та година". Основна причина затова е, че в законопроекта не се допуска участието на политически партии...

Въпреки всичко протестите продължават. Утре мястото на поредната сбирка на протестиращите във Велико Търново е ЖП гарата на старата столица.

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар