Вход | Регистрация

"Оставка" в действие

Исканията на протестиращите са за промяна на системата и за оставката на кабинета

"Оставка" в действие
Снимка: Булфото

Едва 15 протестиращи се включиха днес в общонационалния антиправителствен протест ''Оставка'', който се проведе във Велико Търново.

Въпреки празничния 26 декември, студенти от организацията ДАНСwithmeGlobal - неформална група на българи в чужбина, организиращи протести по места и жители излязоха навън. Те развяваха българското знаме и скандираха ''Оставка'' за правителството на Пламен Орешарски, информира радио "Фокус".

За няколко минути блокираха и движението на булеварда пред Пощата.

На протеста присъстваха и ''Ранобудните'' студенти от Велико Търново.

И в Плевен се включиха в националния протест, съобщава ИнфоПлевен.

Около 50 протестиращи срещу настоящото правителство на Пламен Орешарски са се събрали днес в 14:00 часа пред сградата на Община Плевен. Първоначално протестът е бил тих, но към тях са се присъединили и друга група, хората са носили свирки и плакати. Протестиращите преминаха по централната пешеходна зона на града и спряха пред Общината. Недоволните от кабинета "Орешарски” носеха плакати и постери с надпис: "Аз оставам, вие си тръгвате”, "За бъдеще на България – оставка”.

Да изкаже своето недоволство бе излязъл и Борислав Рангелов, който е сред организаторите на "Ранобудните студенти”. Според него важно е в протеста да се включат колкото се може повече хора, за да се покаже всеобщото неодобрение на кабинета. Младежът смята, че ако има голям общонационален протест, оставката на правителството е неизбежна. Той каза, че не е важен броят на хората, а това, че са излезли в студа, за да покажат позицията си.

Да протестира срещу правителството и за да покаже своята подкрепа към протестиращите бе дошла и Димитрина Ставрова. Тя е университетски преподавател в Англия. Заедно с нея бе и баща й и дъщеря й, която учи в Англия. Според нея правителството на Пламен Орешарски трябва да се саморазпусне и да бъде сменено, заради провеждането на политика, която не е в интерес на България, а на малка група от хора. Тя изрази своието искане за нови избори, които да покажат настроението на народа сега.

Исканията на протестиращите са за промяна на системата и за оставката на кабинета. Протеста премина под надслов: "Една България, един свят, един протест – ОСТАВКА!”. Идеята на общобългарския протест бе да се включат и българи, които живеят в чужбина, но са се прибрали в страната, за да прекарат празниците със семействата си. Към тях се присъединиха и "Ранобудните студенти”.

"Оставка" се провежда в 30 града в цялата страна.

 

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар