Вход | Регистрация

"Средна кула" и "Долапите" пак се надигат

Жителите на двата русенски квартала настояват за отговори по проекта за канализация

"Средна кула" и "Долапите" пак се надигат
Снимка: sxc.hu

За ново напрежение, произтичащо от двоен стандарт към обикновените граждани, касаещ хода на проекта за канализация на кварталите "Средна кула" и "Долапите" на град Русе, сигнализира до медиите Обществен съвет – Русе.

Отговор на 3 конкретни въпроса се очакват от заместник-министъра на околната среда и водите Дин Ахмед Онбаши. Копие на писмото е изпратено и до Спиридон Александров, ръководител на управляващия орган по ОП "Околна среда".

Публикуваме писмото без съкращения:

"УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ОНБАШИ,

Във връзка с поетите ангажименти на МОСВ и лично от Вас, като негов официален представител пред Обществен съвет при Областна управа Русе, молим, да ни предоставите актуална информация по следните конкретни въпроси поставяни от засегнатите граждани на град Русе:

1. Актуална информация за хода и насоките на преговорите и условията за финансиране на проекти по ОПОС за периода 2014 – 2020 г.. Възможни проблеми, затрудняващи финансирането и самофинансирането на проекта за канализация на кварталите Средна кула и Долапите на град Русе;

2. Необходими действия, които следва да предприемат Областна управа Русе и Община Русе, за своевременно кандидатстване по новите условия за финансиране на проблемния проект – ПЛАН-ГРАФИК - за осъществяване на ефективен граждански контрол;

3. Аргументирано обяснение, на достъпен за широките обществени маси език, относно причините (невъзможно изпълнение в срок до 31.12.2014 г. и организационно технически грешки в информацията от работните фишове) за спиране на проекта ни.

Същото, да е пречупено под ъгъла на съобщенията за започване изграждането на 20 км. водопроводна и канализационна мрежи в гр. Белене, на стойност равна на проекта за гр. Русе и стартова дата 09.05.2014, с краен срок 31.12.2014 г. и допълнително утежнение – изграждане на пречиствателна станция към градската канализация. Искаме да знаем, какво точно отложи за неопределено време решаването на проблема с канализацията на кварталите Средна кула и Долапите.

Този въпрос и адекватният му отговор са ни необходими във връзка с ново напрежение, произтекло от видимо двойният стандарт към обикновените граждани, произтичащ от политически недоразумения.

Информираме Ви, че според утвърдената практика за работа на Обществен съвет Русе, настоящото писмо и отговорът му ще бъдат своевременно популяризирани на страниците ни в интернет и чрез медиите.

Благодарим предварително и разчитаме на коректността Ви!

С уважение,

Обществен съвет Русе"

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар