Вход | Регистрация

18-годишен уличен в склоняване към проституция

18-годишният А. А. от горнооряховското село Янтра е задържан за трафик на хора и склоняване към проституция, съобщават от МВР - В. Търново.

Служители на Сектор "БОП” и Сектор "Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР- В. Търново са арестували младежа във вторник след получена предварително информация от чешките власти за участието му в трафик на хора.

Великотърновските антимафиоти и криминалисти извършили проверка в жилище в с. Янтра, където установили А. А., криминално проявен за палеж. В хода на проверката става ясно, че същият е държал в периода от лятото до 6 ноември против волята й и е принуждавал да проституира чешката гражданка А. Ч. (20 г.), която била психически и физически малтретирана.

След задържането на А. А. тя е настанена във великотърновската болница, а след приключване на разследващите действия е предадена на служители от Комисия за защита жертви на трафик във Варна.

На А. А. е повдигнато обвинение за трафик на лице с цел сексуална експлоатация и склоняване към проституция чрез принуда. На 18-годишният младеж е взета мярка за неотклонение "подписка”, като работата по случая продължава.

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg




Докладвай за нередност в статията
Добави коментар