Вход | Регистрация

350 хиляди лева е инвестицията за летния театър в Търново

Съоръжението ще включва атракции и сцена за международния фолклорен фестивал

350 хиляди лева е инвестицията за летния театър в Търново

Между 300 и 350 хиляди лева ще струва обновяването на летния театър в центъра на Велико Търново, заяви собственикът на фирма "Уолтопия", великотърновецът Ивайло Пенчев, който направи днес презентация на идеята си пред общинските съветници.

Да бъде превърнато в място за социализация с изграждането на изкуствени ниски скали за катерене (боулдър), място за йога, за спортни и модерни танци и сцена за провеждането на Международния фолклорен фестивал, е идеята на инвеститора. Проектът включва и амфитеатрално изграждане на седалките.

Кметът на Общината Даниел Панов подкрепя идеята и смята, че е необходимо да се създадат условия за социализация в парковата среда. Заявката на инвеститора е до месец юни реализирането на проекта да е приключило.

Фирма "Уолтопия" е най-големият производител на изкуствени катерачни стени, изграждане на метални конструкции и отливане на панели и хватки. Тя е една от водещите европейски компании в тази област. Фирмата се намира в с. Крушуна и работи предимно за износ. Стените, които произвежда, са с много високо качество и се реализират предимно на Европейския пазар. Стени и хватки за тях, произведени в България, са монтирани в над 36 държави.



Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар