Вход | Регистрация

50 лева добавки за децата с увреждания

Майките на деца с увреждания ще получат по 50 лева добавки

50 лева добавки за децата с увреждания
Снимка: inews.bg

Добавки от 50 лева ще получат майките на деца с увреждания и тези, чийто доход е до 350 лева на член от семейството. Това е предвидено от пакета от мерки в подкрепата на бедните у нас. Решението ще се гласува днес от правителството.

Недоволни останаха синдикатите от разпределението на средствата. Те ще настояват за втори пакет в рамките на месец април, който да осигурява коледни добавки за най-бедните пенсионери и за безработните с минимални обезщетения. По въпроса за вдигане на минималната заплата не е постигнат консенсус.

41 милион лева е заделеният ресурс, който ще бъде разпределен между няколко социални групи. Две трети от парите се предвижда да бъдат насочени към създаване на нови работни места по програмата "От социални помощи към заетост", а също така и за работа на младежи до 29 години и лица, напускащи социланите институции. Ресурс ще има и за работата на повече от 130 социлани трапезарии.

От Министреството на труда и социалната политика уточняват, че такава помощ ще получат само майки, които отговарят едновременно на три критерия:

- плащали са осигуровки за общо заболяване и майчинство;
- имат доход до 350 лв. на член от семейството;
- отглеждат дете на възраст между 1 и 2 години.

В този смисъл са напълно необосновани твърденията, че с това свое решение кабинетът "ще подкрепи малцинствата и "електората" преди изборите". Представителите на малцинствата, както и на всички други групи, ще получат допълнителната помощ, само ако отговарят на посочените по-горе критерии.


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 


Източник: Дарик радио
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар